Legyen látható európai szinten: szerezze meg a 100% megújuló energia települések védjegyét!

100% RES LOGO
Published by Pia Buschmann on 2014. 05. 04.

Megjelent a 100% Megújuló Energia Település védjegy, amely az úttörő közösségek számára nagyon könnyű (és időhatékony) módot jelent a 100%-os megújuló energia arány elérése iránt elkötelezettségük megmutatására és a törekvéseik értékelésére.

Európai védjegy

A 100% Megújuló Energia Település védjegy olyan közösségeket azonosít és ismer el, amelyeknek

  • célja, hogy 100%-ban áttérjenek a megújuló energiára (hivatalos politikai határozatban deklaráltan).
  • képesek arra, hogy ezt el is érjék (létezik hozzávetőleges elemzés a megújuló potenciálra és az energiamegtakarításra vonatkozóan).
  • regionális szemléletmóddal közelítenek az energiaátállás kérdéséhez (a tervezett és megvalósított intézkedések a regionális szintű értékteremtés maximalizálására törekednek).

Milyen hasznokat hoz a közösség számára?

A "100% Megújuló Energia Település"-védjegy révén egy közösség:

  • Megismeri magát: az értékelési folyamat során azonosítjuk a település erős pontjait, és azokat is, amelyekben még tud fejlődni;
  • Ismertté válik: a védjegy a közösség energiátállásba fektetett munkáját ismeri el. A védjegy ennek kommunikációs lehetőségét biztosítja, valamint integrálható a település vonzerejének növelését célzó stratégiába;
  • Megismerhet másokat: a 100% Megújuló Energia Településeket feltüntető európai térkép révén a települések megismerhetik egymást és a különböző közösségek dinamikáját, motivációt gyűjthetnek a tapasztalatcsere által, amelyre különböző ismerkedési eseményeken kerül sor;
  • Elismerést vált ki: a 100% Megújuló Energia Települések hitelességét az egyre növekvő számú vidéki közösségek összefogása adja, akik ambíciózus kötelezettségeket vállalnak – ez adja a súlyát közös álláspontjuknak az energiátállás területén.
  • Energiákat gyűjt: a védjegy a közös elképzelések mentén gyűjt össze különböző érdekcsoportokat egyetlen küldetésnyilatkozat alatt: 100%-ban megújuló energiákra támaszkodni. Ezáltal bizalmat épít a különböző döntéshozók és érintettek között, és egy helyre fókuszálja a helyi erőfeszítéseket.

Hogyan szerezhetem meg?

Az eljárás ingyenes, egyszerű és időhatékony. A településnek egy önértékelő lapot kell kitöltenie és elküldenie a 100% Megújuló Energia Települések mozgalom országos koordinátorának

Attól függően, hogy melyik országban él, a védjegy megszerzésének egyéb feltételei is lehetnek. További információkért lépjen kapcsolatba az országos koordinátorával!