Fii vizibil la nivel European, pentru a primi Eticheta Comunităților 100% SER!

Published by Liliana Topliceanu on 19.05.2014

Eticheta Comunitatilor 100 % SER este lansată! Comunitățile pioniere își pot acum valorifica eforturile și evidenția anganjamentul față de aprovizionarea 100% SER într-un mod foarte simplu (și eficient ca timp).

O etichetă europeană

 

Eticheta Comunităților 100%RES identifică și recunoaste comunitățile care:

 

  • vizează să ajungă la o alimentare energetică 100% RES (există o declarație oficială politica);
  • sunt capabile sa ajunga la o alimentare energetica 100% RES (s-a facut o analiza a potentialului de resurse regenerabile si de economisire de energie);
  • aplica o abordare regionala de dezvoltare pentru tranzitia energetica (masurile vizeaza maximizarea de valoare regionala ).

 

Beneficiile cheie pentru o comunitate?

 

Eticheta Comunitatii 100% RES permite unei comunități:

 

  • să se cunoască pe sine: procesul de evaluare permite identificarea punctelor forte ale unei comunități și domeniile in care se poate imbunatati in continuare;
  • să se facă remarcată : eticheta este o recunoaștere a muncii comunității privind tranziția energetică. Aceasta ofera o oportunitate de a comunica pe baza ei și de a integra eticheta în strategia sa de atractivitate  << marca teritoriala >>.
  • să se cunoască cu ceilalți : afișarea tuturor comunităților 100% SRE pe o harta la nivel european le permite să se identifice reciproc, să ințeleagă natura dinamicii lor, apoi să se motiveze pentru a participa la schimburi de experiență facilitate de activitățile de comunicare propuse la diferite niveluri.
  • să fie luată în considerare: anganjamentul ambițios al unui numar tot mai mare de comunități rurale consolidează credibilitatea comunitatilor 100% SRE și dă greutate pozițiilor lor comune în favoarea tranziției energetice.
  • să adune energiile: prin faptul ca reunește un concept și o viziune comune, eticheta integreaza diverse grupuri de interese sub tutela unei singure declarații de misiune : ajungerea la aprovizionarea 100% SRE. Astfel se creează încredere în randul părților interesate și se reunesc eforturile.

 Cum să o obții?

 

Este un proces gratuit, simplu și eficient ca timp. Comunitatea completează un formular de autoevaluare și il trimite la coordonatorii naționali ai miscarii Comunitatilor 100% SER. În funcție de țară, pot exista condiții suplimentare. Contactați coordonatorii de la nivel national pentru mai multe informații.